EYESHADOWS GUIDE

Posted in Tips!

Kontrastfärger är ett ”par” av två färger som är varandras raka motsatt. När man placerar dessa färgerna bredvid varann så framhävs de och ser starkare ut. Detta används ofta! Hos makeup artister, stylister, inredare.. överallt!

Först och främst måste man välja ut vilken färg du vill framhäva. Har du tex en blå klänning är det snyggt att matcha med guldiga detaljer, så som smycken eller väskor. 

Hur framhäver man blåa ögon?

När det gäller blåa ögon å ska du undvika blå ögonskugga. En blå ögonskugga kommer att få dina ögon att tappa sin färg då skuggan kommer ta övertaget. (Dock kan du använda en blå kajal på vattenlinjen/blå mascara, de kommer få dina ögon att se blåare ut). 

Du bör istället satsa på gyllene färger som oranget, orangebrunt, koppar, guldbrun och i vissa fall kan svaga rosa färger framhäva det ljusblåa. Har man en jätte kall hud så ska man vara försiktig med att använda för varma (orangea) färger.

Bild från Google! 

Guldig ögonskugga får även dina ögonfärg att sticka ut lite extra (som sagt gärna en orangebrun). 

Hur framhäver man gröna ögon?

Gröna ögon blir extra snygga i en lila ögonskugga. Det beror på att gröna ögon oftast har gult i sig (lila och gult framhäver varandra). Men gröna ögon är också snyggt med rött! 

..Kanske inte riktigt vad man vill använda som ögonskugga, men röda läppar är ju lättare att bära upp! Jag som har blandade ögon som är blågröna tappar sin blåa färg och ser mer gröna ut om jag använder en lila ögonskugga.

Bild: Linda Hallberg 

Hur framhäver man bruna ögon? 


Bruna ögon kan vara svårt att framhäva för många men det finns knep för brunögda ögon också! Med hjälp av kontrastfärger kan vi framhäva den bruna färgen väldigt mycket, men vi måste ta hänsyn till vilken brun nyans ögat har. 

Gulbruna ögon (gulbrun färg eller gult närmast pupillen): Passar jättebra i lila! Det beror på att de gula i den bruna färgen framhävs av den lila.

Orangebruna ögon: Är en vanlig brun ögonfärg, bruna ögon upplevs faktiskt ofta orangea i färgen, något man inte tänker på. Därför är det riktigt snyggt att använda blå ögonskugga till dessa orangebruna ögon. 

Bild från Google 

Rödbruna ögon: Om dina bruna ögon ser lite röda ut är det snyggt att ha en grön ögonskugga, grön ögonskugga tycker jag dock är snygg till alla bruna ögon. 

Bild från Google 

Ser ni skillnaden? 

LYCKA TILL MED ÖGONSKUGGAN 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.