DÖLJ DIN FINNE PÅ RÄTT SÄTT

Posted in Tips!

”1. Det viktigaste är att dölja en finne på rätt sätt. Att neutralizera bort en finne med färg är bättre än att lägga tjocka lager med smink. På en röd finne applicerar man en gröntonad concealer. När du använder en grön färg på rött så dämpar/tar du bort den röda färgen finnen har, neutralizera kallas det. Hade du istället applicerat en hudfärgad foundation i samma mängd hade de röda fortfarande lyst igenom.


De är också viktigt att BARA applicera på finnen och inte runtom. En grön concealer på en röd finne syns knappt. Men en grön concealer på hudfärg blir grön.

IMG_0136IMG_0135

2. När du neutralizerat en finne så är det mycket enklare med din foundation. Du behöver inte alls mycket! Ofta gör man fel och använder tjocka lager med smink för att dölja finnar.. De behöver du inte nu! Använd en foundationborste och dutta på foundation på finnarna. Drar du på din foundation kan den gröna concealern glida bort.IMG_0133Foundation HÄR

3. Det är viktigt att pudra ovanpå en foundation, då håller det mycket bättre. Dutta på puder på områden som du har döljt finnar med concealer.

Det är mycket lättare att dölja finnar som inte blivit klämda. Klämmer du dem kan de bli torra sår och dessa är mycket svårare att täcka. (Dessutom är det inte bra att klämma finnar som inte är gula och redo att komma ut).

IMG_0134

Foundation Powder HÄR 

Det är alltid bättre att låta huden vila från smink. Så dölj dina finnar när du känner att du verkligen behöver det. Att dölja kan bli en ond cirkel som kan göra det värre (om man är känslig mot just smink). Låt huden andas så ofta som möjligt så kommer du inte att mycket att täcka sen! Eller använd mineralpuder som är lugnande och läkande för huden.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.